Ελληνικά English
Γαστρική παράκαμψη

Γνωστή και σαν γαστρικό bypass και είναι η πιο πολύπλοκη εγχείρηση, που συνδυάζει τον περιορισμό της τροφής που μπορούμε να καταναλώσουμε, με την αλλαγή στην έκκριση ορμονών του πεπτικού σωλήνα και τη μείωση της όρεξης. Δημιουργείται ένας μικρός γαστρικός θύλακας (μικρό τμήμα του στομάχου) σε συνέχεια του οισοφάγου, που γεμίζει εύκολα με μικρή ποσότητα τροφής. Ο θύλακας αυτός συνδέεται απ' ευθείας με το λεπτό έντερο και έτσι η τροφή δεν περνά μέσα από το υπόλοιπο στομάχι και το δωδεκαδάκτυλο. Επειδή καταργείται η πυλωρική βαλβίδα μετά από την κατανάλωση σακχαρούχων τροφών ο ασθενής αισθάνεται ναυτία και τάση προς εμετό, ιδρώνει και γενικά αποφεύγει την λήψη τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες.

Έτσι μετά από γαστρικό bypass περιορίζεται και η κατανάλωση παγωτών και γλυκών και η μείωση του βάρους είναι μεγαλύτερη. Είναι όμως επέμβαση με περισσότερες επιπλοκές και μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με τις προηγούμενες τεχνικές. Επίσης θα χρειαστεί η λήψη βιταμινούχων σκευασμάτων, ασβεστίου, σιδήρου και φυλλικού οξέος καθημερινά όλη την υπόλοιπη ζωή. Η εγχείρηση αυτή γίνεται λαπαροσκοπικά και διαρκεί 180 περίπου λεπτά.
Maintained & Hosted by NTLS