Ελληνικά English
Ωφέλειες Μείωσης του Βάρους

Η μείωση του βάρους έχει μόνο ευεργετικές συνέπειες τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική υγεία του ατόμου και βέβαια στην αισθητική εμφάνιση του. Οι επεμβάσεις ελάττωσης του βάρους περιορίζουν την συχνότητα και τον κίνδυνο ανάπτυξης των νοσημάτων που προκαλεί η παχυσαρκία, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν τα τυχόν υπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Έτσι αν κάποιος για παράδειγμα υποφέρει από υψηλή αρτηριακή πίεση και παίρνει καθημερινά φάρμακα, μετά την μετεγχειρητική μείωση του βάρους του είναι πολύ πιθανό να μη χρειαστεί καθόλου φάρμακο για την υπέρτασή του, η να παίρνει πολύ μικρότερη δόση.

Ένας διαβητικός ασθενής μπορεί να μην χρειάζεται καθόλου φάρμακα για τον διαβήτη του, αν χάσει αρκετό βάρος με χειρουργική επέμβαση.

Αν υπάρχουν άπνοιες στον ύπνο η ελάττωση του βάρους θα προκαλέσει εντυπωσιακή βελτίωση του προβλήματος.

Γυναίκες με υπογεννητικότητα και ανωμαλίες στην περίοδο, αν αυτές οφείλονται στην αύξηση του βάρους, μπορούν μετεγχειρητικά να τεκνοποιήσουν, να έχουν ευκολότερο τοκετό και η ομαλή - φυσιολογική έμμηνο ρύση.

Η απώλεια βάρους μετά από θεραπευτικές επεμβάσεις δεν βελτιώνει μόνο τις οργανικές παθήσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία, αλλά έχει και σημαντικές συνέπειες στην ψυχική υγεία του ατόμου, στην καθημερινή του διάθεση, την εργασία του και τις κοινωνικές και αισθηματικές του σχέσεις.

Ακόμα υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι η απώλεια του παραπανίσιου βάρους έχει σαν αποτέλεσμα την παράταση της ζωής του (πρώην) παχύσαρκου ατόμου.
Maintained & Hosted by WEBMAN Internet Services