Τοποθετείται
γύρω από το στομάχι εξωτερικά και δημιουργεί ένα είδος κλεψύδρας
που το πάνω μέρος της χωρά πολύ λιγότερη τροφή από ότι όλο
το στομάχι. Το πλεονέκτημα του είναι ότι μπορεί να ρυθμιστεί
το εύρος του με μια βαλβίδα του τοποθετείται κάτω από το δέρμα.
Έτσι μπορεί να σφίγγεται για να μειώσει την ποσότητα της τροφής
που καταπίνεται, η να ξεσφίγγεται ώστε η ποσότητα της τροφής
να αυξάνεται.
Η επέμβαση γίνεται λαπαροσκοπικά και διαρκεί περίπου 1 ώρα.
Είναι μόνιμη περιοριστική τεχνική που ελαττώνει την ποσότητα
της τροφής και έχει σαν αποτέλεσμα το χάσιμο των παραπανίσιων
κιλών. Μετά την τοποθέτηση του δακτυλίου χρειάζεται προσοχή
στην διατροφική ώστε το αποτέλεσμα να είναι ιδανικό. Αυτό
επειδή υγρές η μαλακές τροφές που περιέχουν πολλές θερμίδες
όπως παγωτά, αλκοόλ και γλυκά που μπορεί να περάσουν μέσα
από ο στόμιο του δακτυλίου δεν πρέπει να καταναλώνονται. Όλες
οι άλλες τροφές όμως μπορούν άφοβα να χρησιμοποιούνται στην
καθημερινή διατροφή χωρίς να χρειάζονται συμπληρώματα διατροφής
η βιταμίνες.